söndag 27 april 2014

Hallen som inte borde varit


Det basta med varat hus ar att det ar engelskt och viktoriansk. Det värsta med varat hus ar att det ar engelskt, viktorianskt och ombyggt. En gang i tiden var det nog ett enfamiljshus men nu ar det omgjort till tre lagenheter, dar vi ager markplanet och tradgarden. Vid konvertering av hus i England aker all vett och sans ut med byggdammet och de en gang val tilltagna proportionerna far ge vika for smala, livsfarliga trappor, konstiga vinklar och vanvettiga planlösningar. Utanför dörren till var lagenhet finns en svar vinkel som resulterat i att vi inte kan fa in nagra möbler större an en normalstor fotpall. Hallen i sig ar väldigt smal och helt ommöblerar. Detta fakta till trots kan den enkelt forvandlas till en dodsfalla for den ginfryntlige pubbesökaren, som hemrumlandes mitt i natten hotas att snubbla over kvarglömda skor/symaskiner/katter. Eftersom jag inte fatt nagot golvutrymme att jobba med har jag fatt titta uppat, och saledes ar vaggarna tackta med "konst". Vi tittar.


De nyaste tillskotten ar dessa gamla skol-kartor (nytryck av Cavallini - kolla in deras sortiment, det ar magiskt!) inramade i IKEA-ramar. 


Har hanger aven pudeltrion fran 60-talet. Hur gulliga??


Den har vackra kopte jag for tio ar sedan pa tradera for en tjuga - vilken investering! Jag vet ingenting om den, men jag gissar att den ar fran 60-talet.


Traditionella engelska blomstertryck och gatukonst fran Paris hanger ovanfor kartorna. Stringens kan ta sig!


Bilder pa katter i olika situationer verkar det som jag inte kan fa nog av. Peter suckade bara nar jag kom hemslapandes med den stora tavlan med den ledsna katten. Halla - den ar till och med inglasad och femton pund var ett FYND!!! (eller?)


Som ni forstar har minimalism aldrig riktigt varit min grej. Fast ibland kanner jag att det skulle vara skont att bo lite enklare, med mindre saker. Da blandar jag till en drink och sedan ar de löjliga tankarna vack! 

XXX


2 kommentarer:

  1. Åh, Pity Kitty! De är så söta de där tavlorna! Vissa brukar vara rätt dyra så jag tror att du fick den för ett ok pris :) Jag samlar bara på porslinsfigurerna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade inte en aning om att den hette sa - tack :) Har letat runt pa natet efter figurerna nu, och de var ju annu gulligare an tavlan - forstar att du samlar pa dem! X

      Radera