lördag 19 april 2014

Tivoliglasen från New York


Tack vare bloggen Femtiotalsjakten hittade jag en helt fantastisk vintageaffär när jag var i New York i vintras. Den hette Authentiques och var alldeles fullproppad med kitschiga 50-talsprylar - glas, prydnadssaker, lampor, julgransdekorationer och ett stort urval salt och pepparset. Av erfarenhet vet jag att ingen resa är komplett utan ett köp man ångrar att man INTE gjorde, och jag kan fortfarande inte sluta tanka på de två gulliga fåglarna härunder som jag inte köpte.


Jag fick dock med mig ett antal julgransdekorationer hem, och den har lilla flodhästfamiljen i porslin som dansar balett:


Det första jag fick syn på när vi äntrade affären var ett set med åtta glas dekorerade med "karuselldjur". De kostade $78 och även om det var ganska mycket pengar var jag bara tvungen att ha dem.


Den enorma glasburken med tapp hittade jag på Pottery Barn. Trots att det ar typ världens tråkigaste inredningsaffär ville jag köpa något därifrån - Kommer ni ihåg avsnittet i "Vänner" nar Phoebe ljuger for Rachel om vart hon har kopt sitt apotekarbord ifrån?  Den var enormt otymplig men gav jag mig inte - den skulle med hem. Blev riktigt sur häromdagen när jag hittade en nästan likadan i en affär i Islington. Oh well - sommarens saftkalas är i alla fall räddade.  
Hur gulliga är de inte liksom? De ligger fortfarande nedpackade eftersom det inte finns plats for dem - än! Vi ska snart ge koket en make-over och då kommer det upp nya hyllor som glasen ska stå på.


XXX

2 kommentarer:

  1. Den avundsjuka jag känner för att du får njuta av de där glasen och saftbehållaren är inte nådig. Så himla fint, speciellt det med rådjuret(?) på. Kära hjärtanes!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min favorit ar oxa radjuret. Jag ar fanatisk samlare av sota radjur - kommer en post om det snart sa hall utkik :) Funderar aven pa att ha en give away med ett radjur, men jag vet inte om jag kan skiljas fran ett enda av dem...

      Radera