lördag 10 maj 2014

Barboot i Crouch End


Igar kvall kladde vi upp oss lite snyggt for att aka till Crouch End for att ata och shoppa. Jag hade pa mig en klänning fran Collectif och min nya cardigan fran Hell Bunny. Hatten ar vintage och kostade bara nagra pund - jag hittade den långt in i en dammig valgorenhetsaffar for flera ar sedan. 


Crouch End ar en mysig, valbargad stadsdel i norra London fullproppad med caféer, bagerier, pubar, sma vintageaffärer och butiker. Det finns ingen tunnelbana men man ar dar pa 10 minuter med bussen W7 fran Finsbury Park. Igar var det dags for Barboot - en kvall i månaden da manga av de sma butikerna och gallerierna haller kvällsoppet och later marknadsforsaljare sla upp sma bord inuti affärerna for att skapa en harlig kvallsmarknad. Flera av affärerna bjuder pa vin och snacks och stamningen ar minst sagt gemytlig.


Vi startade kvallen inne pa Little Paris  som ar en av mina absoluta favoritaffärer i London. Som namnet antyder ar varorna fran Frankrike och ar en perfekt blandning av vintage och traditionell fransk design. Jag hittade vackra lampor som vi ska kopa till koket dar vi haller pa att renovera, underbara vaxljus med lavendeldoft och sota ramar for mina gamla fotografier. Jag skulle latt kunna spendera hela min lon härinne.


Butiken minutiöst inredd och en riktigt inspirationskälla. Har ser vi Peters snygga skor fran Rocket Originals ovanpå mosaikplattorna som pryder golvet i affären.


Vi begav oss vidare till det lilla konstgalleriet Jealous Gallery och tittade pa den nya utställningen "Time of the Month" som var helt WOW!!!Behöver jag ens saga att det var svart att lata bli att kopa tavlan med faret? HELT min stil. Tyvärr inte alls min budget... Vi letade oss vidare nedåt gatan och jag hittade den har kudden med pom-poms och kattungar som klättrar i videung, sydd av ett tyg fran 50-talet. Jag fick rabatt eftersom jag ar bekant med tjejen som tillverkar dem - £18 kostade den - helt klart mer budgetvanligt! 


Det ar något speciellt med kreativiteten i London - for den som vagar och vill finns det utrymme att frodas i, och pa evenemang som Barboot kryllar det alltid av säljare som tillverkar sina egna varor. Jag minns hur jag under manga ar önskade att jag också kunde vara en del utav den kreativa plattformen, och Betty-Lous Bakery har hjälpt mig uppnå den drömmen. Du kanske inte blir särskilt rik pa det du gor, men känslan av att salja något som du själv har tillverkat ar speciell. Konkurrensen ar dock ganska stor, vilket haller priserna nere. Kolla in de har handgjorda, filminspirerade broscherna av Rose Hudson som bara kostar £6 - jag alskar den med Jon Snow. Vill du inte aka anda till London for att kopa en sa finns de pa Etsy.Efter allt shoppande och vindrickande var vi hungriga och begav oss till en av vara favoritrestauranger som ligger i området - den genuint spanska tapasbaren La Bota. Hit tar vi alltid vänner som ar pa besök - priserna ar laga, råvarorna fräscha och maten ar nog den basta spanska mat jag nånsin ätit (inkluderat det jag ätit i Spanien). Personalen ar trevlig och stallet ar alltid valfyllt, men det brukar inte vara nagra problem att fa ett bord. La Bota ar en valbevarad hemlighet bland norra Londonbor - de vill helt enkelt ha stallet for sig sjalva, sa sag inte att det var jag som skvallrade.Jag skulle kunna ata mig matt pa enbart rostade mandlar och akta spanska manzanilla-oliver - de godaste oliverna IN THE WORLD!!!


Förutom oliver och mandlar beställde vi fyra tapas. Den friterade potatisen med aioli ar to die for - beställ den vad du an gor. Vi at aven bakad aubergine med ost och tomatsås och en stor sallad med avokado och Peter beställde calamari till sig sjalv. Tva glas vin och en ol till det, och notan gick bara pa £34 - verkligen prisvärt! 


Om du vill ha en lite lugnare dag i London med alternativ shopping, bra och billiga restauranger och mindre (inga) turister tycker jag du ska aka till Crouch End. Har du tur far du aven se någon av alla de kanda artister, skadespelare eller författare som bor i Crouch End - bade Bob Dylan och Annie Lennox har hus har, for att namna nagra.

XXX

2 kommentarer:

  1. Här var jag inneboende hos en hemsk ITV-producent i några månader sent 80-tal. Kul att se hur det bara blir mysigare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu bor det mest hemska skådisar i området ;) Bob Dylan och Annie Lennox har hus här oxå. Det är helt klart ett av de mysigaste områdena i London. Tyvärr inget vidare uteliv, men om man ska på dejt är det perfekt!

      Radera