torsdag 8 maj 2014

Nannyn och Borden


Mitt jobb som nanny har genom aren tagit mig till manga lustiga platser och människor. Jag har fatt resa runt England och Europa, gatt pa galakvällar, konstutstallningar och bröllop och träffat allt fran B-kändisar, till TV-kändisar och filmstjärnor. Nar jag var ny i London jobbade jag hos en väldigt glamourös familj som rorde sig inom konstvärlden och genom dem fick jag uppleva saker jag aldrig kunnat drömma om hemma pa bruksorten. En gang var jag tillsammans med min chef hemma hos en medlem fran familjen Getty - en av de rikaste familjerna i världen. Huset lag i Kensington och min chef kurerade en privat konstutställning dar. Utställningen skulle spegla temat "återvinning och ekologi", och en av konstnärerna hade tillverkat en enorm takkrona utav 10 000 överdelar fran helt nya pet-flaskor. Ekologiskt var det, ja! Hursomhelst - min chef tog med mig pa en tur runt huset och var speciellt exalterad over ett nytt matsalsbord for 30 personer som införskaffats till huset. Det var gjort av plexiglas med infattade dioder som los upp bordet inifrån . Min chef berättade glatt att bordet kostade 1,5 miljoner kronor. En och en halv javla miljon for ett förbannat bord?? Ar det nagot jag lart mig av mitt jobb ar det att rika manniskor spenderar pengar pa de mest idiotiska saker, och ar inte ett dugg lyckligare an vi andra. Lycklig blev däremot Jag idag nar jag hittade ett helt otroligt vinatgebord, som taget fran Alice i Underlandet och som gjort for mig. Jag slog till pa en gang!


Bordet ser litet ut pa bild men ar valdigt stort. Monty ar också stor, och mutad med kattgodis for att sitta kvar uppepa bordet.


Man far en känsla av tea party av trippelbordet, sa jag tror att jag kommer använda det for att ha min stora samling tekoppar och kannor pa, men for tillfallet far pudeln fran 60-talet sta högst upp i givakt. Nu ska jag bara komma pa hur jag ska förklara for Peter att ännu ett bord letat sig in till vart redan knökfulla hem. Men det far bli en annan historia!


Redigering: Det verkar nu som om jag gjort ett riktigt fynd. Antagligen hade de som malade bordet turkost ingen aning om vad de holl pa med. Dessa bord ar inga nymodigheter, utan tillverkades under 1800 och början av 1900-talet. Skulle gissa pa att mitt ar sent viktorianskt, straxt över 100 ar gammalt. Om det inte hade varit malat hade det kunna vara vart i alla fall 8-9000 - aven de bord i daligt skick säljer for mer an sa pa ebay. Tur att jag gick pa magkänslan och slog till - jag har aldrig sett ett sant har bord forr, och inte undra pa - det ar en klenod!!! 

2 kommentarer:

 1. Vilket fint bord!

  Upptäckte precis din blogg och måste säga att jag är frälst! Så många härliga saker som jag gillar; vintage, London, katter, mat mm. Härligt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina och Valkommen. Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Jag kollade in din blogg och gillar skarpt dina recept - jag ar vegetarian men forsoker ata mer veganskt - ska prova receptet pa pastej som du lade ut. I helgen var vi i Camden och dar finns ett litet veganskt bageri som heter Cookies and Scream. Vi kopte sjukt goda varma jordnotssmorkakor och brownies och satte i oss - du maste ga dit nasta gang du ar i London - himmelriket for en vegan! kram

   Radera