torsdag 15 maj 2014

Veckans Shoppingbekännelser


Jag har länge velat komma ut har pa bloggen med hur det star till har hemma, men skammen har tagit överhanden och jag har kvidit i det tysta. Nu kan jag dock inte tiga langre och tiden ar inne for att bekanna: Vi har ett hemsk kok! H-E-M-S-K-T!! Rummet i sig ar rart - man far en känsla av ett litet torp med trägolven och den laga takhöjden. Men - Dårarna som inredde koket for ett tiotal ar sedan sket totalt i känslan for huset och gick istället pa linjen "färgblind psykopat med fri inredningsbudget pa byggvaruhus-outletens reaavdelning". Resultat: Hogblanka grona skåpluckor i plast, brun spis, cementfargade laminatskivor, multifargat kakel, och metallsidor till skapen. Eftersom England ar fuskbyggenas förlovade land byggdes koket därefter och banken med diskhon ar genomrutten av vatan da man inte brydde sig om att tata vattenroren. Bra dar! Men oh happy day - efter ett oväntat tillskott i kassan bestämde vi oss for att gora fint i koket, och fint ska det bli!


Som alla med erfarenhet av renovering vet, ska man dubbla budgeten nar man raknat ut ungefar vad som kommer att ga at. Har har budgeten gatt kappratt at pipsvangen och borjat likna NASA's arsbudget. Fran borjan hade jag hade tankt mig ett modest byte av köksluckor och kanske nya bankskivor, men jag har latit mig dras med i renoveringskarusellen, och nu star delarna till ett helt nytt kok med varmluftsugn, gasspis, diskho med retrokran och bankskivor i solid ek inne i vardagsrummet och vantar pa att installeras. Nar vi anda ar igång blir det aven nytt viktoriansk kakelgolv i badrummet och en ny uteplats belagd med bla indisk sandsten. Hurra!!


Jag har kopt spindelvavs-konsoler anda fran USA, gjorda efter ett viktoriansk original. Konsolerna ska jag mala i en blagron farg och koket blir ljusgrått. Farrow and Ball producerar miljövänliga kvalitetsfarger i klassiska engelska nyanser och kostar skjortan, men jag har vid det har laget slutat bry mig om kostnaderna - det ar redan sa dyrt att en tusenlapp hit eller dit inte spelar nagon roll.. Typ...


Ingen vecka ar komplett utan lite vintageshopping. Jag tog ett avbrott fran inredningshysterin i helgen och gick pa antikmassa - en stor post om den kommer i morgon. Jag kopte bland annat den har fina smörasken ur 50-talsserien Circus av engelska porslinstillverkaren Beswick - den kommer bli perfekt i det nya koket.


Den lilla lilla katten ar fran 30-talet och har varit turkosgron en gang i tiden. Jag en liten samling av roliga och annorlunda leksaker och katten passar fint in i sin nya familj. Den lilla hasten som drar en vagn ar i porslin och fran början av 60-talet skulle jag tippa pa. Jag hittade den pa en liten bakgatuloppis idag - jag trodde knappt mina oron nar jag horde priset - £1.50 - ett akta fynd!


XXX

2 kommentarer:

  1. Lycka till med köksrenoveringen :-) Kram, Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack - det kan verkligen behovas! Kram

      Radera