tisdag 2 september 2014

Cupcake-året


Snart är det avspark för min marknadssäsong. I år tog jag beslutet att inte sälja cupcakes under juli och augusti - det är i princip omöjligt att bli av med de små jäklarna under sommaren eftersom folk bara vill ha glass och dricka. Men i September ser prognosen bättre ut och eftersom London är som allra bäst på hösten blir turisterna (och Londonborna) köpglada. På lördag är jag tillbaka i mitt vanliga marknadsstånd i Spitalfields, och på söndag är det dags för den årliga marknaden Angel Canal Festival i Islington. Festivalen är höjdpunkten på mitt cupcakeår och jag lämnar alltid marknaden lyckorusig, peppad och med kassan proppfull av pengar. Varje tidigare år har jag sålt ut långt innan stängningsdags, så min strategi för i år är att baka så mycket cupcakes jag bara kan inför helgen. 


På fredag sätter vi igång. Peter har fått ta ledigt så han kan hjälpa mig i köket. Han ska göra själva kakorna medans jag tillverkar frosting och dekorationer. Jag har 600 cupcakes som riktmärke, men drömgränsen vore 700. På söndag kväll kommer jag hata allt som har med socker och smör att göra, men veckan efter måste det vara glömt för då är det dags för nästa marknad. Och så rullar det på fram till julmarknaderna, som jag redan börjat planera för. Planen? Renar, renar och åter renar. Renarna sålde helt otippat slut på under en timme förra året och någon sådan skandal kan vi inte upprepa i år igen. 


I januari brukar jag ta ledigt men februari betyder business - det är nämligen av någon anledning alltid en bra säljmånad. En stor ljusglimt i diset från allt pudersocker är att min kära Mor kommer hit i början av Oktober för att vara med mig en hel marknadshelg med allt vad det innebär av bakning, försäljning och fotogalna turister. Pengarna som vi drar in ska vi spendera på vintage, loppis och mer vintage och det ska bli så kul!!! När mamma kommer hit ska jag förresten göra henne superavis på det nya tyget som jag precis har köpt för att sy ett litet draperi av till tvättmaskinen i köket. Hur gulligt????
16 kommentarer:

 1. Åh gud så söta! :D Älskar också att baka cupcakes men har så sällan tid till det numera!
  Hur länge håller dem och hur brukar du transportera dem till marknaderna utan att de blir förstörda i transporten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Jag brukar saga till mina kunder att cupcakesen haller i upp till fem dagar om de forvaras i en tat platburk i rumstemperatur. Jag har testat den varianten har hemma och at en 7 dagar gammal cupcake som fortfarande var helt OK. Jag transporterar dem i varubackar som Peter har fixat fran affaren han jobbar i. I en back far det plats ca 40 cupcakes, sa till varje markand tar jag med 6-7 backar. De blir forvisso lite kantstotta ibland under transporten, speciellt de som ser ut som rosor, eftersom frostingen sticker ut lite over kanten, men det funkar bra anda. Nar jag gor privata bestallningar - brollop och fodelsedagar etc - har jag en speciell cupcake carrier sa att de kommer fram i perfekt kondition.

   Radera
 2. Måste se till att min nästa Londonresa infaller samtidigt som du säljer på någon marknad! Då ska jag handla hos dig och tvinga mig själv att våga prata med dig också, för du är så himla cool!
  Och hallå elleeeerrrrrr, hur söta är inte julcupcakesen?!?!?! Älskar jul, snö, polka och snöflingor sååå mycket!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha - Ja, det maste du absolut. Sa varst cool vet jag dock inte om jag ar, men jag ar ganska social och trevlig, sa var absolut inte blyg :) Om du kommer till jul sa far den en renkaka av mig ;)

   Radera
 3. Vad jag blir avundsjuk på sådana godisar! Har försökt att baka cupcakes under lördagen min dotter fyllde år (hade sin först födelsedag). Men det blev en besvikelse, och nu måste jag baka varje veckoslut för att uppnå en viss nivå i konsten..
  Puss och kram
  Bendte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tips ar att investera i lite bra ha prylar - tyllar, spritspasar, snygga farger, roligt godis osv. Hitta ett bra recept (jag anvander buttercream som friosting, och inte sadan dar frosting med massor av cream cheese - den ar svar att fa ratt, blir garna rinnig och haller inte lika bra) och trana massor sa far du nog till dina cupcakes snart nog :) Jag hoppas att en dag kunna ge ut en kokbok med mina basta recept och dela med mig av mina basta cupcake-tips - hall tummarna for mig ;)

   Radera
  2. Tack ska du ha! Jag vill gärna reservera någon exemplar av din fina kokbok... Säkert blir det en idiotsäker cd som kommer med? :-)

   Radera
  3. Jag köper mer än gärna en kokbok i så fall.

   Radera
 4. Tyget =( Vill jag också ha!! =) Samt en renkaka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyget finns att kopa lite varstans pa natet. Det ar nytillverkat av Michael Miller och heter Candyshop :)

   Radera
 5. Yummie ! Älskar cupcakes och iofs dom flesta bakverk ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med :) Har en brownie-period nu som inte verkar vilja ga over...

   Radera
 6. Hej! Har följt din blogg i smyg ett tag. Vilka fina cupcakes du gör! Speciellt de på den översta bilden ser extra mumsiga ut. Spitalfields på lördagar, hm? Ännu en sak att planera in på nästa Londonresa! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) De pa oversta bilden var en gang mina bestsellers, men jag gor dem inte langre for de har slutat salja, av nagon outgrundlig anledning. Tycker absolut att du ska komma och halsa pa mig pa Spitalfields nasta gang du ar i London :D XXX

   Radera
 7. Finns det buttercream på viberga tror du...?
  /U

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ash - det ar ju bara att vispa ihop sjalv i koksmaskinen. Jag kan lara dig :)

   Radera