torsdag 16 oktober 2014

Suck and Chew

När jag och mamma var på Colombia Road förra helgen var jag tvungen att visa henne den underbara godisaffären Suck and Chew som är till bredden fylld av nostalgigodis förpackat i gamla plåtaskar från 50 och 60-talet. Att man blir som barn på nytt när man stiger över tröskeln på den här affären tror jag att ni kan förstå - själv skulle jag kunna flytta in här och leva resten av livet, tror jag!

Både mamma och jag är ju burksamlare, även om mammas samling överskuggar min fjuttiga ganska rejält - kvinnan har över 500 fina burkar placerade runt om i hemmet. Jag älskar den här sortens äkta plåtburkar, gamla så kallade Toffee Tins, som på tiden då de var nya innehöll kola. De gulligaste burkarna är oftast ganska små, medan de större burkarna har lite mer vuxna motiv på, som till exempel Drottningen, Prins Philip eller Winston Churchill. Dessa mer respektingivadne burkar brukade innehålla kex och kakor, och kallas således biscuit tins  Jag har själv en liten samling toffee och biscuit tins hemma och om ni tittar noga känner ni nog igen några av "mina" burkar i affären. Jag köper nästan alltid mina på ebay, men på senare år har de blivit så populära att priserna gått upp ganska dramatiskt och det är nu ett par år sedan jag fick tag på en burk till ett humant pris. Burkarna i affären är fyllda med kola och kostar 20 pund, vilket inte är så värst mycket mer än vad en burk utan kola kostar på ebay. Jag blev alldeles nipprig av alla fina burkar, och köpte nästan den med flickan i röd mössa och hunden på, men sansade mig i sista ögonblicket.

Suck and Chew ligger på 130 Colombia Road och är tro det eller ej endast öppen en dag i veckan - på söndagar i samband med blomstermarknaden utanför. Skulle du ha missat det så har tidigare skrivit om marknaden på Colombia Road i två delar, här och här. Hoppas du hittar hit någon dag, för det är verkligen en av mina absoluta små Londonpärlor!

5 kommentarer:

 1. Gillar verkligen din blogg du har så många fina saker, men blir helt klart avundsjuk! Och dina cupcakes ser ut att smälta i munnen! Dessutom massa bra Londontips även för en frekvent London besökare som jag, nästa gång blir början av november.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma och tack för fin feedback - jag älskar när mina läsare hör av sig :) Hoppas du får en toppenresa i November. Jag står på markanden i Spitalfields den 1a november om du skulle ha vägarna förbi ;) XXX

   Radera
  2. Åh, det kommer jag nog göra!

   Radera
 2. Åh vilken underbar liten butik! Kikar ofta hos dig, planerar åka med stor tös någon weekend. Var kan man bo hyfsat billigt i närhet till alla roliga shoppingstråk, vet du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på vilka shoppingstråk du vill ha nära till. Om du tänker centralt så tror jag att Premier Inn vid Kings Cross är ett bra alternativ. Vill du bo i de trendiga, östra delarna av London, tycker jag att "mitt" hotell är ett bra alternativ. Det heter Qbic Hotel och har en enorm bild på mig som tapet i en del av sina rum. (kolla in posten "Den Bisarraste Dagen i Mitt Liv" om du vill veta mer om den historien)

   Radera