lördag 14 mars 2015

Det är VÅR! De senaste veckorna i Insta-bilder

Våren har kommit till London. I det välbärgade Islington där jag jobbar finns många vackra trädgårdar där exotiska buskar och träd står i full blom redan nu.
I vår egen (inte riktigt lika välbärgade) trädgård blommar påskliljorna. Raberbern växer så det knakar och syrenen är på väg att slå ut. Jag förfasas ännu en gång över vår gräsmatta, som efter tre somrar och 8000 kilo gräsfrön vägrar ta sig. Redskapsboden och staketen är alldeles bruna av lera som stänker upp från marken, eftersom gräset inte växer. Jag har efter tre somrar av idogt gräsodlande gett upp - det får göra vad fan det vill där ute!Med våren börjar den bästa tiden på året att vara nanny. Nu kan vi snart vara ute hela dagarna, äta glass i lekparken, åka båt på Themsen, promenera längs South Bank och bada i poolen på Hampsted Heath - London är underbart på våren och försommaren! Vårskorna har åkt fram och häromdagen hade vi de svenska färgerna på oss när vi gick ut.


Ibland åker vi till den här lekparken, som måste vara en av de få lekparkerna i världen med ett gotiskt skräcktema...


Med våren kommer automatiskt behovet av förnyelse, och igår gick jag till en ny frisör för att få ordning på barret. Det blev ingen enorm förändring eftersom jag har håret på utväxt, men jag fick i alla fall lite nytt liv i det. I väntrummet på salongen fick man en meny att beställa från - det ingick i priset! Jag tog en öl och fick även en shot med varm choklad. Nästan nästan så man inte brydde sig om prislappen på klippningen.


Man vill bara äta fräsch mat så här års. Jag har ju skrivit om min besatthet av tomatsås tidigare, och häromdagen kokade jag den godaste hittils. Vi åt den med linguine och buffelmozarella - det är min öde ö-rätt!


Även inomhus vill man ha vårfint. Jag har köpt nya blomkrukor med gamla godistryck på. English Toffee och en lakritskatt!


Vår egna lakritskatt njuter av vårsolen. Han har äntligen slutat bita mig, men istället biter han Peter dubbelt så mycket - hahaha!


Här sitter han och tigger popcorn. Han är så söt att man vill krama sönder honom. Det är jobbigt, eftersom man knappt får klappa honom.


Nu ska jag ska ge mig ut för andra dagen i rad för att jaga efter den perfekta vårkappan. Efter nio år i London har jag ännu inte hittat den, men skam den som ger sig! Ikväll ska jag dricka öl på min favoritpub i Camden, och om mindre än två veckor åker jag och hälsar på min bästa kompis i Australien! Ha en fin helg allihop. XXX

7 kommentarer:

 1. Hej!! Har läst din blogg med stoooort nöje under en tid nu och nu måste jag bara få fråga var du köpt de fantastiska blomkrukorna. VILL OCKSÅ HA!!! :-) Åker till London om två veckor och känner att jag har plats i resväskan för dessa! Tack för en supermysiga blogg!
  Mvh Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika - kul att du hittat min blogg. Krukorna kommer från en affär på Colombia Road Flower Market. Jag kommer inte ihåg vad affären heter, men den ligger precis i början på marknaden, till höger (man kommer oftast bara in från ett håll så jag skriver höger eftesom du med stor sannolikhet kommer samma väg som jag om du besöker markanden) Butiken hade krukorna i sitt skyltfönster. På gatuplanet säljs det glasvaser (har jag för mig) och på källarplanet hittar du mina krukor, tillsammans med massor av andra fina vintageinspirerade prylar. Kolla under fliken "markander i London" så hittar du mer info om Colombia Road! X

   Radera
 2. Åh tack!
  Härligt att se våren!
  Har längtat efter dina inlägg haha, man blir bloggberoende

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Madde - kul att du gillar dem! Har försökt bli bättre på att skriva oftare. Vill inte klaga, men eftersom jag har typ 20 besökare om dagen så känner jag mig inte sådär jättepeppad att skriva. Jag blir dock superglad för läsarkommentarer så tack för att du tog dig tid och skrev! X

   Radera
 3. Tack för alla fina inlägg och vårbilderna är underbara. Ska komma in mer ofta och gillar verkligen din blogg!Har själv bott i London och längtar tillbaks dagligen. Undran... måste man ha en engelsk adress för att ha stånd på Portobello, Spitalfileds etc. Vad kostar det att få ställa ut sina mat eller konstnärsskapelser? Trevig helg och njut lite för mig med när du passerar de ljuvliga blommande kameliaträden-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Le. Vad kul att du har bott här. När och var? Alltså - tillstånd osv för marknader varierar från område till område, och beroende på vem som arrangerar marknaden. Generellt sett så behöver du inte en engelsk adress för de arrangörer som jag säljer med (Pop Up Vintage Fairs och SO Vintage - både två på Spitalfields Marknad). Vad gäller kostnader varierar det året run. November och December är dyrast, mellan 80 och 100 pund för en lördag. Januari till Mars är billigare - runt 45 på lördagar, billigare i veckorna. Det är svårt att svara uttömmande på din fråga utan att skriva en uppsats i ämnet. Om du har seriösa planer att börja sälja i London så kan du maila mig så kan jag berätta mer utförligt :)

   Radera
  2. Hej igen och tack för svar! Det räcker i dagsläget men jag kanske återkommer, nu fick jag ett hum:-) Sist jag bodde i London var det i Crouch End och gick på konstskola i Archway som nu är en del av Central Saint Martins. men jag har även bott i Kingston-upon-Thames och känner väl till Kingston, Hampton Court, Surbiton och mycket väl till Richmond, Ham och Petersham området. Just nu går jag och drömmer och ska se om jag kan hitta någonstans att vara house sitter för en längre tid, helst höst /vinter /vår perioden. jag har en reumatisk sjukdom som gör att jag mår bäst vid regn och som sämst i solsken så jag skulle vilja se om jag skulle må bättre i London som jag tror innan jag försöker flytta permanent. Så om du vet någon som vill ha en house sitter så finns jag här:-) Katt är OK men inte hundvakt. :-) Tittade efter dig på Spitalfields i September den 7:e när jag var över sist men kom väldigt sent och såg dig inte, annars hade jag gått fram och sagt hej! På återhörande :-) Glad Påsk!

   Radera