måndag 24 mars 2014

Columbia Road, del 2


Som jag skrev i det forra inlagget sa ar Columbia Road inte bara en blomstermarknad, utan aven en perfekt destination for vinatgejakt. Paralellt med marknadsgatan loper den lilla bakgatan Ezra Road som ar alldeles fullproppad med sma mat och marknadsstand som saljer saker du inte visste att du behovde. De har gamla fodelsedagskorten var nara pa att fa folja med hem, men £4 styck tyckte jag var i overkant och det blev ingen affar.


Jag har nyligen upptackt tjusningen med gamla foton pa folk jag inte kanner. Det inramade handkolorerade brollopsfotot fran 40-talet var ett fynd for bara £20, men istallet valde jag fotot med den lilla flickan utkladd till fe - trolskt, gulligt och bara lite, lite creepy.


Vi har en viktoriansk temavagg i vardagsrummet med annorlunda bilder och tavlor, och fotografiet pa fe'n kommer passa in galant dar.


Den har gamla trotjanaren har fatt anstallning som dorrstopp. Han var tyvarr inte till salu, och nu kan jag inte ge upp tanken pa en egen "push along dog"...


Snygga och fargglada bokomslag och en flodhast i clownkostym. Han kostade £3.50 och jag blev snal igen.


Den har sortens burkar ar valdigt vanligt forekommande i england - ungefar som vara gamla Twist eller pepparkaksburkar hemma i Sverige. Dessa har dock innehallit kola en gang i tiden, och kostade da antagligen inte ens i narheten av vad de gor idag.


Tekopps-set i tre delar ar nagot jag inte far nog av. Jag har en stor box i kallaren fullpackad av dem och samlingen byggs standigt pa. Jag har dock som regel att jag aldrig betalar mer an £5 for ett set och dessa var saledes for dyra. Fast jag angrar att jag inte kopte den grona koppen.


Ostron! Jag ater dem inte sjalv, men Peter ar tokig i dem och eftersom det var hans fodelsedag sa kopte jag tva stycken at honom som han stjalpte i sig rakt upp och ner. What a day!

2 kommentarer:

  1. Nu ska jag läxa upp londonsystern, för dit har hon inte tagit med mig. Trots att vi varit på Colombia road flertalet gånger. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan varalatt att missa att vika av in pa Ezra Road. Man tar till vanster precis innan blomsterstanden borjar ta slut. Hoppas ni hittar dit nasta gang du kommer hit :D XX

      Radera