fredag 11 april 2014

Cake International i London


Idag har jag varit pa konventet Cake International i Excel Center i ostra London som anordnas en gang om aret i dagarna tre och lockar runt 20 000 besokare. Jag kom pa eftermiddagen och raknade med att bli nedtrampad av horder av bakgalna kvinnor med vassa armbagar men det var forhallandevis lugnt idag, aven om det i princip var omojligt att ta sig fram till vissa stand. 


Pa massan kan du kopa precis allt och lite till som har med bakning, och framfor allt dekoration av tartor att gora. Manga av montrarna erbjuder tutorials for att visa hur man ska anvanda deras produkter. Den har gulliga damen visade hur man tillverkar figurer av sockerpasta.


Till exempel sana har katter. Cuteness!


Och de har sockerrosorna. Perfektion!


Varje ar tavlas det i tart-dekoration. De tavlande ar allt fran profesionella tartmakare till entusiastiska hemmabagare och man tavlar i olika kategorier. Den ena tartan ar haftigare och vackrare an den andra och jag pep av fortjusning bade en och tva ganger pa utstallningen idag. Vi  tar och tittar pa ett litet urval av masterverken. Min absoluta favorit var den har tartan, som var nastan en meter hog. 







De har cupcakesen ar nog de sotaste jag nansin sett. Och se hur perfekt bakade de ar, med kakan precis i niva med formen - precision!



Vilket jobb - hur manga timmar har inte lagts ned pa dessa sma figurer? Och kolla in Alice i Underlandet-cupcakesen harunder - jag blir gron av cupcakeavund!



Den har kakan var alldeles sarskilt vacker i sin enkelhet.


Det fanns till och med en skrack-kategori. Jag gillade den har otackingen bast!


Kolla in den har da. Den var helt enormt stor - i alla fall 65 centimeter bred. Lagg marke till vattenfallet och poolen i "sockerglas".



Man maste se tartorna i verkligheten for att forsta hur fantastiska de ar. Indiana Jones-tartan harunder var full med detaljer fran filmerna och ca en meter hog.

Skonheten och Odjuret ar min favorit-Disneyfilm sa den har tartan gjorde mig extra glad.



Annu ett alldels enormt bakverk med Harry Potter-tema.


Och sa den har 50-talsflickan. Titta pa volangerna pa underkjolen. 



Jag drabbades som vanligt av kop-djavulen och fick med mig en hog med saker hem, bland annat ett extra stort kakfat i rosa mjolkglas, en viktoriansk sockerstro-sked och ett stort pariserhjul i papp med plats for en cupcake i varje korg. Gar inte att leva utan!!


Det rosa the-setet fick jag igar av min kompis Julie, som driver Vintage Bits and Bobs - en onlineshop dar du bland annat kan kopa vackra kakfat som Julie tillverkar av gammalt porslin. Hon skickar prylar over hela varlden och portot ar billigt (blink, blink). 


XXX







1 kommentar:

  1. Satan i gatan vilka kreationer! Förstår att du fick ett ordentligt köpbegär :)

    SvaraRadera