söndag 4 maj 2014

Vintagesaljarna Pa Old Spitalfields Market, del 1



Marknaden som jag säljer cupcakes pa kallas for Old Spitalfields Market och ligger pa ett område med en väldigt rik historia. Under romartiden användes området som kyrkogård och pa 1100-talet rymde det ett sjukhus, därav namnet "Spitalfields" (Spital betyder sjukhus pa gammalengelska). Under slutet av 1800-talet härjade Jack the Ripper har och puben "The Ten Bells" som de prostituerade mordade kvinnorna alla holl till pa ligger precis i anslutning till marknaden. Marknaden ar oppen under hela veckan och ar full av krimskrams, kläder och smycken. Allra bast ar den pa torsdagar da alla säljarna ar antikhandlare, och under helgerna da ungefär halva marknaden upptas av oss vintagesaljare. For att ge en bättre bild av vintageskatterna du kan hitta har tänkte jag starta en lite bloggserie dar jag presenterar mina favoriter. Vi börjar med J.A.M.S Ironwork, som säljer industriella vintagelampor monterade pa gamla kamerastativ.


Lamporna har en tidlös design med stor vinatgefeeling. Den stora lampan far mig att att tanka pa en filminspelning i 40-talets Hollywood. Träet och metallen ar som gjorda for varandra - sa himla vackert!


Jag har länge varit sugen pa att kopa en av lamporna, och igar slog jag till pa den har lilla godisbiten - jag kan bara inte halla mig nar jag hittar turkosa saker. Lampan kan hojas och sankas med hjälp av teleskopbenen pa stativet - hur smart som helst! Alla lampor har nya elledningar och kontakter och ar i absolut toppskick. Mycket arbete gar till att hitta, restaurera och satta ihop lamporna - vi pratar riktig hantverkarkarlek har och varje lampa ar unik.


Sa har ser lampan ut med benen fullt utdragna. Vi har en livslang karlekshistoria framfor oss. Monty verkar inte lika imponerad dock..


Jag rekommenderar verkligen JAMS om du ar ute efter en unik vintagelampa - kolla in deras facebooksida for information om vart de saljer och for fler bilder.


XXX

2 kommentarer:

  1. Jaså, det är du där brukar hålla till? Då har jag kanske sett dig när jag varit där någon gång. Älskar stället! Kan gå där i evigheter!

    Och lampan sen.. Vilken dröm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah - nasta gang du ar pa marknaden maste du komma och halsa pa mig - jag bjuckar saklart pa en cupcake:) Ja, visst ar det en helt fantastisk marknad! Jag ar sa himla glad att jag har privilegiet att fa salja dar - en liten drom som gatt i uppfyllelse :)

      Radera