fredag 18 juli 2014

Fina Fredagsdrinken

 Det ar fredag i London, och pa de flesta övriga stallen i världen. Jag ar nyopererad, rörelsebegränsad och extremt uttråkad vilket lättast fortrangs med hjälp av nagra glas god fredagscocktail som dricks fran syltburkar och med papperssugrör.


Har du provat Ginger Beer? Det du bör veta är att det inte ar en öl och att den inte innehåller alkohol. Den enda likheten den har med sin namne ar att den gar att dricka. Ginger Beer ar ungefär som ingefärsdricka, fast med mer drag i. Den passar utmärkt som bas i cocktails, och nu ska ni fa receptet pa drinken "Dark and Stormy" som ar var nya favorit. Peter ar den som star for att blanda drinkar har hemma och han ar suverän pa det - han gör till exempel legendariska GT's som ar perfekta pa varma sommardagar. For att gora Dark and Stormy behöver du endast det du kan se pa bilden: Kryddad rom, gärna av fin kvalitet, färsk lime och Ginger Beer. Använd med fördel en katt som kvalitetskontrollant av råvarorna.

  
Lagg ett par isbitar i ett glas. Hall upp rom i glaset. Tre till fyra centiliter ar en bra mattstock, men för den romglade gar det bra att hälla i mer. Pressa limen och tillsatt i romen. 1-2 tsk gor susen. Fyll upp glaset med ginger beer och slang i en klyfta lime. Klart! Hur latt som helst, men med ganska komplexa smaker, beroende pa vad for rom du använder. Enjoy!!


XXX

2 kommentarer: