tisdag 1 juli 2014

Premiärvisning - Vårt nya kök


Sa har sag vart gamla kok ut som ni kanske minns - hemskt opraktiskt och totalt vidrigt att beskåda. Nar vi drog igång med renoveringen var tanken att vi enbart skulle byta köksluckor och banksivor, men allteftersom arbetet fortskred blev planerna större och grandiosare och nu har vi ett i princip nytt kok. Hade vi haft en större budget hade koket sett annorlunda ut, med mer arbetsytor och förvaring, men jag ar jattenojd anda. Fran början hade jag tankt mala vaggarna turkosa i amerikansk 50-talsstil, men andrade mig i sista minuten och malade en ljust gra farg istallet. Skapsluckorna ar klassiska amerikanska "shaker style" med snäckformade handtag och det franska kaklet ger en lite industriell vintagekansla.


Ett av mina basta inredningstips for koket ar att enbart dekorera med koksprylar. Det kanske later självklart for vissa, men for mig tog det lang tid att komma fram till. Med detta i bakhuvudet lagger jag mer vikt pa VAD jag koper till koket och lagger garna lite extra pengar pa en snygg maskin som kan sta framme och krama sig.  En maskin som dock aldrig kommer over min tröskel ar mikron - hemska tingest!! Peter forsoker ibland lagga ut trevare nar vi ar och shoppar. Med överambitiös rost sager han "DEN HAR MIKRON VAR VAL SNYGG TERESE?". Da tittar jag pa honom, höjer ett ögonbryn och skakar sakta pa huvudet. Han maste verkligen vilja ha en, for detta ar de enda gångerna han visat en tillstymmelse till ha-begar.


Något jag alltid velat ha ar bankskivor i solitt tra. Vi valde ekskivor och jag ar stormförtjust i dem. Det kravs dock en hel del jobb med dem och man maste vara ganska försiktig med varma kastruller, vätskor, hushallsfarger, knivar etc nar man halls i koket, sa tank tva ganger innan du väljer trabankar.


Jag har efter manga ars suktande fatt en gasspis - oh happy day! Matlagningen blir sa mycket battre, enklare och gar snabbare. Till hoger skymtar det nya golvet in till badrummet, som ligger i anslutning till koket. Golvlaggaren ville gora det enkelt for sig och forsokte fa mig att ga med pa att lagga schackrutigt golv, och efter en halvtimmes tjat holl jag nastan pa att vika mig. Ni kan ju dock av bilden doma vem som vann matchen. Nu ar det lagt som diamanter i typisk viktoriansk stil - precis som jag ville ha det!


Öppna hyllor kanns roligt nar man har mycket saker som man vill visa, och sa har blev de vi satte upp. Konsolerna ar gjorda efter viktorianskt original och beställda fran USA. Nar de kom var de rostfärgade sa jag malade dem i en ljus turkosgrön farg for att fa den ratta känslan.

Jag har samlat grejer i flera ar till mitt kok, och antligen har alla pusselbitar fallit pa plats. Saker som i det gamla koket sag malplacerade och konstiga ut passar nu som handen i handsken och har funnit sin ratta plats. Undrar vad nasta projekt ska bli? Sovrummet ser ut att vara i behov av en liten renovering tycker jag...


19 kommentarer:

 1. Sjukt fint!!! Förstår att du är nöjd <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, förvirrande med en namne minuten före mig. :-) Den här kom från Lizardbelle då, så att säga:-)

   Radera
  2. LizardBelle - I like it!! Vilken klang. MVH Skit-Jossan

   Radera
 2. Svar
  1. *kokar soppa och bakar kakor som du kan ata nar du flyttat in*

   Radera
 3. Vad fint det blev:-)! Nu kan ni bara njuta av ert nya fina kök och glömma bort alla hantverkare ;-). Kram Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - ja, verkligen. Inga mer hantverkare pa minst ett ar nu sager jag! Vi ses snart. Kram

   Radera
 4. Underbart kök, det blev kalasbra!!
  Kram, Carin :-)

  SvaraRadera
 5. Wow! Har precis hittat din blogg och älskar den redan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir - tack sa mycket :D X

   Radera
 6. Det blev ju jättefint! Så himla ljust och frächt ! Förstår att ni är helnöjda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supernojda. Och nyss hemmkommen med en snygg 50-tals plastmatta fran Sverige ser det annu battre ut :D

   Radera
 7. Köket ser fantastiskt ut! Väl värt att vänta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var vart vantan. Dessutom verkar det som jag och koket och resten av lagenheten ska fa vara med i ett engelsk inredningsmagasin, sa nukanns det extra vart. XOXO

   Radera