söndag 3 augusti 2014

Shopping, Museum och Tårta på det - Veckan i bilder


Veckan som gatt har varit fullproppad med utflykter och shopping. Förra helgen åkte jag till Crews Hill Vintage Emporium, som är en av mina favoritaffärer någonsin. Är du ute efter rolig och annorlunda vintageshopping ar det har stället for dig. Massor av olika säljare hyr in sig har och säljer väl utvalda klenoder. Jag får sånt sjukt ha-begär när jag ar på CHVE att knäna darrar och jag måste muta mig själv med glass för att kunna slita mig därifrån.


Efter timmar av botaniserande och väljande köpte jag en Hawaii-skjorta till Peter, en hylla och en porslinskatt till mig själv. Hyllan ar nog inte så gammal, men jag älskade formen och färgen på den.


Katten är japansk och är en finurlig filur. Hans glasögon ar nämligen en sax och i hans rumpa finns ett inbyggt måttband. Hur jag klarat mig utan denna smarta tingest i alla dessa år är ett mysterium.


I onsdags var jag i Camden och hittade en klänning fran Hell Bunny. Den var för stor och egentligen inte den sortens klänning jag gillar, men tyget var så fantastiskt att jag var tvungen att köpa den. Ikväll ska jag försöka sy om den men jag har inga större förväntningar på att lyckas. Varje gång jag tar fram symaskinen tänker jag med ånger att jag borde ha lyssnat mer på slöjdfröken och hängett mig mindre åt Micke som satt vid nästa symaskin...


I torsdags reste jag i tiden genom att besöka Imperial War Museum, som i min mening ar det bästa museet i London. De har precis gjort omfattande renoveringar och var mer imponerande än någonsin. Bilderna jag tog med mobilkameran blev tyvärr inget bra, så jag återkommer med ett större och bättre reportage en annan gång.


Museets gift shop är fantastiskt bra. Det finns bland annat massor av gamla propagandaaffischer i nytryck att köpa, och jag valde den här amerikanska från 1943.


Jag brukar till vardags ha mitt hår nedsläppt men har upptäckt hur skönt det ar att nåla upp det på varma dagar. I och med detta har jag återupptäckt hur kul det är med snygga örhängen, och har den senaste veckan köpt på mig flera par. De turkosa snäckorna med pärlor i beställde jag från Meteor Jewelry i Kalifornien och de andra paren köpte jag på marknaden i Spitalfields där jag var igår för att hälsa på mina marknads-kollegor. Jag har inte sålt cupcakes på ett par månader nu PGA operationer och annat otyg (ska opereras igen om drygt en vecka) och längtan efter marknadslivet börjar bli svår. Hoppas att jag kan vara tillbaka och fit for fight i september igen.


På vag till marknaden stannade jag på tunnelbanestationen Moorgate. Tunnelbanan i London firar 150 år och på stationen stod viktorianska tunnelbanevagnar dragna av ett äkta gammalt ånglok. Tidsenlig musik spelades på plattformen och aktörer var inhyrda for att förstärka känslan av tidsresa. London är så spännande och har så mycket att erbjuda och den här veckan har varit ett bra exempel på det. 
 
Bonusbilden idag blir denna läckra anrättning. Marängbottnar, jordgubbar, Daim och vispgrädde - superenkelt och snabbt när man inte har mycket tid. Ser dock otroligt proffsigt ut, om jag far säga det själv!


På återseende! 

XXX

2 kommentarer:

  1. Åååh, vilket underbart ställe! Det där köksbordet hade passat perfekt hemma hos mig! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ar det basta stallet ever!!! Om du kommer till London kan jag ta med dig dit :)

      Radera