fredag 27 februari 2015

Omedvetet trendig

Jag följer nästan aldrig klädtrender och har aldrig gjort det (förutom i ett par svaga stunder under mina tonår på 90-talet) utan gillar att tänka att jag har min egen stil. Att bo i London är oerhört inspirerande och jag har verkligen fått chansen att utveckla min stil under åren här, något som var i princip omöjligt i Sverige, där de enda kläderna med större storlekar är tältliknande och oformliga skapelser, undangömda längst in i affärernas tjockishörnor.När jag först kom till London hade jag med mig ETT plagg resväskan som jag tyckte om - en enkel svart, draperad topp från Lindex. Det var sorgligt nog det enda jag kände mig trygg och snygg i. Oh how the times has changed! Nu har jag en garderob som levererar året runt med kläder och accesoarer för varje tillfälle. Visst finns det dagar då jag river ut hela innehållet ur garderoben och ylar vilt om att "Jag fan inte har ett enda snyggt plagg att ta på mig", men sådar känner ju de flesta ibland. Hursomhelst - jag köper väldigt sällan kläder och accesoarer som är trendiga, men ibland hittar jag element från trender som passar bra ihop med min stil, och då passar jag såklart på! För några veckor sedan hittade jag en helt underbar handväska på mitt favoritvaruhus Liberty och impulsköpte den på kredit. Jag älskade det vackra art decomönstret, färgerna och speciellt formen, som jag aldrig sett på en väska förut. Jag var blixtförälskad och visste att det var lika bra att slå till på en gång, innan samvetet tog över igen. Det visade sig att jag köpts årets största trendväska - en så kallad "Bucket Bag". Varenda tidning den här veckan har kryllat av bucket bags, och alla fashionistor med självaktning skaffar en inför vårsäsongen. Där ser man! Så här ser det lilla underverket ut.


Jag är en sucker för detaljer, och den här väskan har så många roliga sådana. Jag älskar hakarna i guld och den perfekta längden på axelbandet, som dessutom är justerbart. Inuti väskan finns en mynt och mobilfack som sitter fastsytt på en lång rem. Färgerna har tryckts fyra gånger för att skapa intensitet och djup och det snäckformade mönstret är en dröm. Kärlek!!!


Igår tog jag väskan för den första provturen på stan. Det regnade och var tråkigt väder, men jag hade mitt fågelbursparaply med mig och slapp bli blöt.Världens bästa paraply - Det går ned över halva överkroppen och man får aldrig rufsigt hår eftersom det skyddar mot blåsten. Paraplyet kommer från en av mina favoritdesigners, Lulu Guinness, som gör fantasifulla och söta väskor och assesoarer med en touch av retro.

XXX

6 kommentarer:

 1. Det var nog det sötaste paraply jag sett :)
  Snygg väska! Den var du verkligen värd!
  //U

  SvaraRadera
 2. Med ett sådant gulligt paraply har man inget imot att det regnar;-)
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är tröja innanför high waist jeans dsrtort enligt min dotter :P Har inte ägt ett par high waist på säkert 30 år

   Radera
  2. Hej Madde. Det hände något konstigt när jag skulle läsa din kommentar (från mobilen) och den raderades utan att jag godkände raderingen. Det går inte att göra ogjort enligt blogger, men jag ber om ursäkt ändå och hoppas att du orkar skriva igen så jag får veta vad det stod :)

   Radera
 4. Oj haha, det har jag glömt men troligtvis stod det att jag saknar dina inlägg :-)

  SvaraRadera