måndag 2 februari 2015

Pudelcirkusen och Louis

På bara en månads tid har jag lyckats införskaffa ungefär ett halvt nytt hem och har så många nya saker att visa er att jag måste ta det i omgångar. På den sista marknaden innan jul köpte jag en julklapp till mig själv från en av mina favortisäljare på marknaden - Fairground Fables som jag skrivit om tidigare på bloggen. Tjejen som driver Fairground Fables kontaktade mig innan marknaden för att säga att hon tillverkat ett tittskåp med pudeltema med mig i åtanke och jag kunde knappt bärga mig till marknadsdagen. Jag blev alldeles hänförd när jag fick se konstverket och köpte det på stört. Vill ni se?


Själva basen är en gammal trälåda från en köpmansdisk. Elkomponenterna ser gamla ut men är sprillans nya, som tur är.


Bakgrunden smyckas av ett gammalt spelkort och små reklamtryck från cirkusar.


"Madame De Poncette The Performing Poodle"


Pudeln kommer från Engelska Wade och ingår i en serie av små porslinsdjur som har ganska högt samlarvärde.

 
Uppepå lådan balanserar två cirkusbjörnar och en elefant på vackra trådrullar tillsammans med vikna solfjädrar av gammalt notpapper. Glödlamporna ser ut som rosa marshmallows och jag måste stoppa mig själv från att fingra på dem varje gång jag går förbi. Jag är så glad för min pudelcirkus och kommer älska den för all framtid. Är det inte fantastiskt vad man kan skapa av gamla avlagda prylar och mycket fantasi? Jag önskar att jag var så kreativ!

 
En annan nyhet i hemmet är Louis, Hotelldirektör Montys efterträdare. Han är sex år gammal och söt som socker, men han bits som en huggorm om man inte passar sig. Han kom till oss straxt innan jul och börjar sakteliga vänja sig vid oss, men det tar tid för honom att lita på sina nya människor och att känna sig trygg i sin nya omgivning. Tids nog kommer han nog att bli en riktig härlig katt och just nu ligger han i mitt knä och spinner, vilket get hopp inför framtiden. På den här bilden ser han räddre ut än vanligt, men det är bara för att han hörde ytterdörren öppnas samtidigt som jag knäppte kortet.


1 kommentar: