fredag 6 februari 2015

Drömhotellet Estheréa i Amsterdam

Jag är inte särskilt knussligt lagd och kan sova hur som helst när jag är ute och reser - vart man sover för natten är liksom en del av äventyret - det har jag lärt mig av mamma och pappa! När jag var liten hade vi hästar, och en gång snickrade pappa ihop en "prärievagn"som vi spände efter hästarna och gav oss ut i skogen för att campa under en helg. När vi åkte på semester med familjen var det alltid med husvagnen i släp, där vi trängde ihop oss så gott det gick. Första gången vi åkte till USA var jag 12 år och vi kuskade runt med bil de södra staterna och tog in på olika motell varje natt - ett fantastiskt äventyr som satte ribban högt för vad jag förväntar mig av mina semestrar nu för tiden (att jag återvänder till USA gång på gång är ju som ni förstår ingen slump). Jag älskar fortfarande känslan av att ta in på ett motell längs vägen när jag reser i USA - doften av rengöringsmedel inne på rummet, kvällsdoppet i poolen, lukten av kaffet i receptionen - för mig är det nästan magiskt. MEN - ibland är det härligt att bo på ett riktigt lyxigt hotell och bara gotta sig, vilket är precis vad vi gjorde i Amsterdam förra veckan. Faktum är att vi åkte till Amsterdam nästan enbart för att bo på Hotell Estheréa som jag upptäckte av en slump under en annan resa till Amsterdam. Titta på de här bilderna från foajen, baren, biblioteket och frukostrummet så förstår ni varför jag var tvungen att få bo här.


Vart man än vänder sig så gnistrar och glimmar det från kristallkronor och den stämningsfulla dämpade belysningen vaggar in en i den rätta weekedkänslan. Färska blommor står utspridda överallt i små kristallvaser och om man inte visste bättre skulle man kunna tro att man dött och hamnat i himlen!
Fiskar simmar i en liten damm i atriumet på bakgården och i foajen står ett bord med godis och ett bord med croissanter, småkakor, varm choklad och kaffe för gästerna att plocka åt sig av närhelst de känner för det.


I baren, som smyckades av körsbärsblom, kunde man beställa perfekt blandade drinkar från en lång meny - bliss!Frukostbuffen var den bästa jag någonsin ätit utanför USA med perfekt äggröra, franska ostar, champagne och konditorivaror.  Som bordsgranne hade vi en vacker rosa fågel.
 Det är lågsåsong nu och vi kostade på oss ett extra stort rum med utsikt över kanalen som heter Singel. Snön föll under den första natten i Amsterdam, men hade töat bort innan klockan slog lunch.


Vårat rum var mysigt och vackert, men inte  jättestort - detta visste vi dock i förväg eftersom Amsterdam, liksom Paris är känt för att ha små hotellrum. Men vem behöver utrymme när man har en stor fantastisk hotellsäng dekorerad med en miljard fluffiga kuddar? 


Allt var verkligen helt perfekt på Hotel Estheréa: När man checkade in fick man en ipad att låna under vistelsen, personalen var trevlig, den varma chokladen i foajen smakade fantastiskt, fotöljerna och sofforna runtom hotellet var sjukt sköna att sitta i, tvålen och schampot på rummet var från lyxiga märket L'occitane - ja - till och med paraplyerna som man fick låna när det regnade var supersöta. Åk hit om du kan - Amsterdam är en alldeles fantastisk liten stad som man blir kär i gång på gång. Håll utkik efter nästa post från Amsterdam då vi träffar några av stadens alla katter och går på shoppingrunda.

11 kommentarer:

 1. oj vilket ställe... så långt borta från vårt slum rum i Kings Cross med klotter på väggarna och avsaknad av tak och andra små diverse nödvändigheter för att det ska kallas ett rum enligt byggnadslagen :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha - så himla kul dock att berätta som historia; Vårt hotellrum uppfyllde inte kraven för vad som får kallas för "rum". Undrar om hotellet fortfarande finns kvar idag?

   Radera
 2. Great place and a beautiful view!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It was truly the best place ever - go there if you ever get the chance! X

   Radera
 3. Hej kul blogg Du har läste om Dig i Corren kommer att följa Dig nu själv bor jag i Mjölby.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica och välkommen. Kul att du hittade hit! MVH Terese

   Radera
  2. Hej Monica och välkommen. Kul att du hittade hit! MVH Terese

   Radera
  3. Tack ska du ha, ha en fin Dag.

   Radera
 4. Wow!! Vilket hotell!
  Vad härligt att du är tillbaka!

  SvaraRadera