fredag 9 maj 2014

Peanutbutter and Chocolate Chips Cookies


Jag som ar född samlare och bakgalen, samlar självklart aven pa recept. Med aren har jag lart mig att verkligen lasa recept och jag tycker mig kunna veta pa en gang om det ar Receptet med stort R som jag hittat. Något som tog mig lang tid att hitta var ett bra recept pa jordnötssmörkakor - de ska vara sega och samtidigt lite knapriga med mycket smak. Manga recept jag provat har resulterat i torra och smaklösa kakor utan karaktär, men sa en dag hittade jag DET receptet och segern var total.


Receptet blir bast om man använder en hushållsassistent (jag har en kitchen aid) men har man ingen sadan kan man använda elvisp i de forsta tva stegen, och sedan rora for hand.

Recept, ca 20 kakor

120 gram smör
3 dl mjöl
2,5 dl socker  (ta vad du har hemma, men hälften vitt och hälften muscavado eller farin rekommenderas)
120 gram jordnötssmör (smooth eler chunky - ta vad du har hemma)
2 dl chocolate chips / hackad choklad (mjölk, mork eller en blandning - ta vad du gillar)
1 agg
1 tsk vaniljessens
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat

1. Satt ugnen pa 180 grader. Blanda smör och jordnötssmör i hushållsassistenten till en jamn massa.

2. Tillsatt socker och blanda pa mellanhog hastighet i ett par minuter. Tillsatt sedan agget och vaniljessensen och mixa till en jamn smet.

3. Hall i mjöl, salt och bikarbonat och mixa pa lag hastighet tills allt ar val blandat. Ror sist ned chokladen i härligheten. Stall degen i kylen i ca 20 minuter.

4. Forma runda bollar och lagg med nagra centimeters mellanrum pa plat kladd med bakplatspapper. Platta till lite latt och gradda i ca 10 minuter, tills kanterna pa kakorna ar gyllenbruna. Vill du ha kakorna lite mer crunchiga kan du gradda tills hela ytan ar gyllenbrun. Lat svalna pa bakgaller.

Kakorna smakar bast dagen efter, da de utvecklat smaken mer.


Något som ar väldigt populärt pa Londons restauranger just nu ar att pa amerikanskt vis servera ugnsvarma kakor med glass, och de har kakorna ar som gjorda for det andamalet. Tag dem nar de precis kommit ur ugnen och os upp vaniljglass ovanpå - heaven!!


Hoppas ni far glädje av receptet. Nu ska jag ge mig ivag pa en kvalls-vinatgemarkand i grannstadsdelen och bjuda mina kompisar som säljer dar pa kakorna. Hoppas ni far en fin helg allihopa!

XXX

2 kommentarer:

  1. Åh, de här ska jag testa i helgen! Ser fantastiska ut och det lät ju otroligt gott med glass till.... :-)

    Hittade din blogg idag och blev jätteglad - vill genast resa till London och använda dina toppentips. Tack!
    /Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar min blogg - jag blir alltid lika glad nar mina lasare lamnar kommentarer och annu gladare nar de provar mina recept. Hoppas kakorna blir supergoda - de ar godast med glass till nar de ar nastan underbakade och fortfarande lite degiga :) Lycka till! XXX

      Radera