tisdag 17 juni 2014

Man och mat fran Libanon


Har ser ni min sambo Peter. Han ar "tall, dark and devilishly handsome" som han själv uttrycker det. Kortet ar fran Las Vegas forra aret och unikt eftersom det blev sa bra - han ar nämligen som Chandler i "Vänner" nar det kommer till att vara med pa foto och man far passa pa att fota honom i ett ögonblick da han minst anar det for att fa ett bra kort. Peter ar en fjärdedel libanes. Hans morfar var stationerad i Libanon under andra världskriget, och träffade dar Peters mormor, som följde med honom tillbaka till England. Peter spenderade mycket tid med sin mormor i koket nar han var liten och hon lagade alltid massor av fantastisk traditionell libanesisk mat och medan engelsmannen fortfarande rynkade pa nasan at exotiska saker som auberginer, at Peter hummus, baba ganoush och tabouleh i mängder. I söndags var vi pa Oxford Street for att kopa mig en ny kamera, och stannade till for att ata lunch pa kedjan Comptoir Libanais. Deras restauranger finns att finna lite varstans i London - den vi var pa ligger i SOHO pa Broadwick Street.


Comptoir Libanais ar ett stalle man blir glad av att besöka. Inredningen ar noga uttänkt - färgsprakande och fantasifull, personalen trevlig och maten billig och god. Runtom vaggarna sitter hyllor fyllda med tekannor och handvävda vaskor och spännande matvaror fran Mellanöstern som man kan kopa med sig hem.







Vi bestallde en meze att dela pa till forratt. Peters favoriter fanns dar - tabouleh, hummus och baba ganoush, men aven falafel, linssallad, pickles, rostade pitabrod och en liten pirog med ost och kanel. Yum!


Till huvudratt tog vi Aubergine Tagine och Halloumi Tortilla. Tortillan var god, men Aubergine Taginen var nog det godaste av alltihopa, med perfekt tillagad aubergine som smalte i munnen. Aubergine kan verkligen vara den ackligaste gronsaken som finns om den inte ar tillredd pa ratt satt (dvs stekt i mycket olja och sedan kokt i gryta med en tomatbaserad sas). Fransmannen anvander den ofta i matlagningen, men far sallan till den sarskilt bra. I mellanostern vet man dock hur den ska hanteras och resultatet ar himmelskt! Ser dock inte mycket ut for varlden men smakade desto mer. Till maten drack vi cocktails och kalaset gick pa £40 - helt OK tyckte vi och gick nojda darifran.



XXX

2 kommentarer:

  1. Det är så kul att följa din blogg :-) Vi ska försöka hinna med ett besök i London under vår bilfärd i England. Jag kommer att välja några ställen som du skrivit om i din blogg, svårigheten blir vad som ska besökas, du skriver om så många mysiga, trevliga ställen. Härlig blogg!! Ha det gott och var rädd om dig. Kram, Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carin - jag blir glad av att fa sa fin feedback :) Gud vad harligt med en bilfard i england - det skulle jag med vilja gora ;) Det kommer liksom sa manga saker emellan jamt, och jag har inte rest alls mycket har under mina nio ar i landet - det blir mest att vi aker till kusten och Brighton (ni maste aka dit nar ni ar har) for att bada och folusta oss. Brighton ar mitt favoritstalle pa jorden och pa sommaren ar det himmelriket med alla mysiga pubar, sma affarsgator, stranden och piren. Vi ska dit nasta helg forresten - langtar :) Ha det bra och hor av dig om det ar nagot mer du vill ha tips om nar ni kommer! Kram

      Radera