torsdag 13 november 2014

Vintage-hår hos Mi Casa Es Su Casa

För ett tag sedan, när det fortfarande var varmt och löven satt kvar på träden begav jag mig till Hackney Wick - ett fram tills nu bortglömt industriomårde i östra London - för att besöka stans bästa vintage-frisörsalong, Mi Casa Es Su Casa. Salongen ligger på tredje våningen i en gammal lagerbyggnad och det är lätt att tro att man transporterats till Brooklyn i New York när man börjar se sig omkring. Varenda plank och vägg längs vägen var täckt med snygg gatukonst, och i de gamla lagerlokalerna i området huserar konstnärer och allsköns kreativa typer.
Hackney Wick ligger väldigt nära OS-stadion, som såklart har gjort en hel del för att öka populariteten av området. Från overground-stationen kan man se ut över arenorna och the ArcelorMittal Orbit - den stora skulpturen mitt i bilden.Men nu var det ju håret som skulle fixas - den spännande destinationen får man liksom på köpet. Nina har klippt mig många gånger förut, men på annat håll i London, och det här var första gången jag besökte henne i Hackney Wick. Salongen är fullproppad av roliga och kitchiga prylar, leopardmönstrade möbler och Day of the Dead-prylar. Ett riktigt coolt ställe!Kan du tänka dig - den här överdimensionerade pistolen är en hårtork. EN HÅRTORK!! Åh vad jag vill ha en sån. Tyvärr blåser den inget vidare, men som dekoration på väggen bredvid sminkbordet vore den ju fantastisk.


Och här är Nina - världens coolaste frisör. Hon är helt otroligt kreativ och duktig, och jobbar förutom i salongen som stylist och frisör på modevisningar, filminspelningar och foto-shoots för mode och reklamplåtningar. Hon far runt hela världen med sitt jobb och håller just nu på att utveckla ett eget plus size klädmärke - Geometrica - inspirerat av japanskt mode. Vilken kvinna! 


Nina kan allt som är värt att veta om vintagefrisyrer och klippningar, och hon håller dessutom privata kurser för den som vill lära sig mer. Den här gången klippte jag bara till min vanliga Bettie Page-lugg och page, men första gången jag gick till Nina var innan jag kärt mig att göra uppsättningar själv, och trodde att mitt hår var omöjligt att göra någon fin frisyr av. Men - som genom trolleri växte en tidsenlig 40-talsfrisyr fram, och jag och blev så glad att jag grät en skvätt av lycka. Så här såg jag ut då:


Nu för tiden kan jag enkelt svänga ihop en sådan frisyr, men det tog många timmar av galet slitande i håret framför spegeln innan jag lärde mig. Jag skrek och svor och sa DET KOMMER ALDRIG ATT GÅ - ALDRIG! Jag hade fel! Om du också vill boka en tid hos Nina gör du det lättast genom att ta kontakt med hennes team via facebooksidan Mi Casa Es Su Casa

XXX

4 kommentarer:

 1. Så himla snyggt! Mitt hår går inte ens locka, det raknar direkt. Har för tunt antar jag :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oxå tunnt hår, speciellt uppepå hjässan ser jag ut som en tunnhårig man, pga tappade håret i 20-årsåldern när jag fick ett läkemedel med bieffekter. Använd hårspray innan du lockar, och när du har stylat håret så spraya massor igen, och torka sedan försiktigt med hårtork - då brukar lockarna hålla hela kvällen!

   Radera
 2. Vad snyggt! Har också försökt få till en sån frisyr (med lika många svordomar), bara att öva vidare alltså... Håller den sig över natten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Ja, det är bara övning och övning och övning som gäller. Mina lockar håller skapligt över natten, men bara om man sover med en scarf knuten runt huvudet. På morgonen måste man såklart styla om håret, men man behöver inte lika mycket tid som om man skulle starta från scratch. Ett tips är att när du väl lockat håret, borsta det innifrån, istället för utanpå och att använda en bra borste, typ de från Denman, eller Pearson.

   Radera