tisdag 25 november 2014

Winter Wonderland i Hyde Park

Vissa dagar startar sämre än andra. I morse var det fel på tunnelbanan igen - det har varit fel i två veckor vilket gjort att jag kommit sent till jobbet nästan varje dag, och idag var det så illa att jag fick ta en taxi till jobbet. Taxichauffören envisades med att köra via konstiga bakgator, och resan tog mycket längre tid än den borde. Jag var ganska stressad när jag väl kom fram - 40 minuter försenad och med andan i halsen. Allt var dock lugnt i huset och efter en frukost bestående av scrambled eggs och toast så var det dags för den stora tisdagsutflykten.


Det är nämligen så att jag och min svenska kompis Karin, som arbetar som nanny i huset mittemot mitt jobb, varje tisdag tar en heldag med barnen ute på stan. Idag var det dags att ta med dem till Winter Wonderland som just öppnat i Hyde Park. Trots att vi var där precis efter att de öppnat klockan tio, och trots att det var en gråtrist morgon var det redan en hel del folk där. Och vad botar väl egentligen en gråkall dag bättre än julmusik, karuseller, godis, friterad mat och krimskrams till salu från små julsmyckade timmerbodar? Lukten av mulled wine - glögg - låg tjock i luften och barnens ögon tindrade vid åsynen av alla lampor och färger från karusellerna.Karin tog en åktur med ett av barnen i en av de små karusellerna.


Sedan dreglade vi över den färgglada marsipanen som säljs överallt inne på WW.


Vi kollade runt i de små bodarna fyllda av dyrt massproducerat krimskrams. Jag blev lite sugen på att köpa en rysk docka, men kom sedan på att jag ju redan har en; nedpackad i källaren i en av de många lådor med saker som jag tröttnat på...


WW gör sig egentligen bäst på kvällen när det blivit mörkt och alla lampor är tända, men har man små barn går det såklart toppenbra att även besöka det under dagen. Störst fokus ligger på att sälja mat - tyska bratwursts, stora pretzels, varm choklad och glögg,  brända mandlar, crepes med nutella, våfflor, munkar, rostade kastanjer, majskolvar, vitlöksbröd och godis godis godis.


Mellan varven av allt ätande är tanken att man ska åka karusell. Det här stora utsiktshjulet, till exempel.


Just delen där alla vuxna åkattraktioner finns är helt fantastiskt stor, och mellan varje åkattraktion finns alp-inspirerade ölstugor, tyska ölhallar och till och med en snurrande karusellbar, där man kan ställa sin dryck på en karusellhäst.


Den attraktion jag ser fram mest emot varje år är den sjungande animatroniska älgen. I år var jag dock ganska besviken på honom - han brukar sjunga "Driving Home For Christmas", men i år sjöng han bara tyska öldrickarvisor. Bah!


 Det är gratis att gå in på WW, men kommer du hit med barn är chanserna stora att blir en ganska dyr upplevelse. Själv är jag fullt nöjd med att gå runt och bara njuta av stämningen. Härliga jullåtar strömmar från varje håll runt hela området, och man blir på oanat gott humör av efter att ha hällt i sig ett par glas varm glögg och cider. Se bara till att ha med dig kontanter - utagsautomaterna på området är av betaltypen där det kostar tre pund att få ut sina pengar.

Und das, meine Freunde, war alles!

2 kommentarer:

  1. För den som vill se lite bilder från Winter Wonderland by night har jag ett gäng från när jag var där här: http://hannamariefiddeli.blogg.se/2012/december/christmas-in-london-dag-4.html

    Så himla överväldigande ställe, och mycket fint julpynt. Jag köpte en tjock ballerina att hänga i julgranen :P

    SvaraRadera
  2. Åh vad läckra bilder, man blir verkligen sugen på att åka dit!

    SvaraRadera